Ändrad kostnad för el från 1 november 2023

Elpriset består av två delar, elhandel och elnät. För elhandel kan föreningen välja mellan olika leverantörer, men för elnätet finns inget alternativ, nätägaren här i Tyresö är Vattenfall. 

Aktuellt från första november: 
Elhandel: Föreningen har tecknat nytt ettårigt fastpris avtal på 127,50 öre per kWh inkl. moms från 1 november hos Vattenfall. Fram till 31/10 2023 gäller nuvarande pris 339,38 öre per kWh.

Elnät: Priset påverkas av vilken tid på året och dygnet som el överförs. Kostnaden är gemensam för hela huset, samtliga medlemmar och föreningens gemensamma el har samma villkor.
Tillsammans kan vi minimera kostnaden för elnät, genom att styra användningen av tvätt- och diskmaskin till den billigare tiden genom att använda "Delay"/"Fördröjd start". Under perioden nov-mar är den billigare tiden vardagar 22-06 samt alla helger.  

Som tidigare meddelats har föreningen återbetalat det erhållna el-stödet på 50 öre per kWh. Den gottskrivningen syns på fakturan som avsåg september.

Det har på senare tid uppmärksammats i media att flertalet leverantörer av fjärrvärme kommer höja priserna för 2024 i jämförelse med tidigare år. Styrelsen kommer beakta den förändringen inför beslut om avgiften för 2024.

Tyresö 15 oktober 2023
/Styrelsen Brf Trollbäcksporten